mandag den 2. februar 2015

det der med penge//skide materialist

photocreds til blogbysandra.com
Jeg tror at de fleste af os bruger meget tid på at tænke over vores økonomi. Hvad tjener jeg, hvad bruger jeg, hvad vil jeg gerne have. Så snart man har fået sit højeste ønske, så bliver det erstattet med et nyt. Og sådan er det vel bare - det er vel det der driver os mennesker.

Jeg kan godt lide fine ting, det kan jeg da lige så godt sige. Jeg kan godt lide følelsen af endelig at eje noget jeg har ønsket mig i længere tid. Men vi ved jo alle sammen godt at det jo ikke er dét som livet handler om. Det er måske bare mere håndgribeligt at kunne ønske sig en chaneltaske end at skulle sætte et-eller-andet mål for ens spirituelle udvikling. Og så er chaneltasker fandeme også smukke.
Jeg har her efter nytår forsøgt at arbejde lidt med at skrue ned for forbruget og op for de gratis ting her i livet (godt nok ved at love mig selv en viiirkelig fed trøje hvis jeg formår at spare, men schh). Det lyder skide klichéfyldt, men i og med at jeg er ved at spare op til rejser og oplevelser, så virker alle de materielle goder mindre vigtige. Eller, de kommer i hvert fald i anden række.

Et af mine højeste ønsker her i livet er at blive økonomisk uafhængig. Jeg tror at man kan blive lykkeligere af at have penge. Ikke at have dem decideret låst inde på en bankkonto, men så man kan gøre hvad man har lyst til og få en masse oplevelser. Penge er trods alt bare penge. Det er sgu egentlig lidt spøjst at vi går så meget op i nogle papirlapper og metaldimser.

Hvordan er jeres forhold til penge?

4 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke på, at man ikke bliver lykkelig af at have penge. Jeg tror på, at man ikke udelukkende bliver lykkelig af at have penge, men af at have set hvor decideret stressende, tidskrævende og frarøvende det kan være at have en dårlig økonomi, må at have en god økonomi give følelsen af det modsatte. Og jeg synes det er naivt at ignorere det, også selvom det er en lettere kontroversiel holdning :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah ja, det der var jævnt godt forklaret. Jeg synes faktisk bare det er sund fornuft at ville have sin økonomi i orden - intet er gratis. Amen!

   Slet
 2. Jeg har i mange år levet med en drøm at blive gældfri fordi jeg engang lånte penge til kørekort, bil og indskud til lejlighed osv.. i 2014 blev jeg gældfri og det var skønt.. men nu har jeg jo pludselig flere penge og har bare lyst til at shoppe mere for det har jeg ikke kunne i mange år. Jeg prøver virkelig at lade være og spare op i stedet for.. og det går overraskende godt.. er pisse stolt.. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, jeg kan lige forestille mig hvor fedt det må være ikke at have gæld mere :D Men sejt nok at du holder ud!

   Slet