tirsdag den 28. oktober 2014

bo bedre - en refleksion over livet


Undskyld. Jeg ved godt at det strider imod alting at begyndelsesbogstavet ikke er stort, men det ser bare så pænt ud på bloggen :-( Don't judge, suk.

For nogle uger siden var jeg inde og se en forestilling der hedder "Bo Bedre". Den handlede om mange ting, men den handler især om den måde vi vælger at indrette vores liv. Finde en ægtefælle, få et hus, få børn. Det er selvfølgelig meget centreret omkring vores bolig - hvor alt skal fremstå helt perfekt.
Selvom den nok mest er henvendt til voksne mennesker, var jeg alligevel grebet af den. Jeg har tit, måske mest i mine mere depressive perioder, tænkt over at vi alle sammen bliver 'rettet ind' til en bestemt retning som vores liv skal tage. Vi skal uddanne os, finde et fast job, blive gift, få børn, villa, volvo og vovhund. Hele det der trummerum, som jeg et eller andet sted er pisse bange for. For folk er jo i bund og grund tilfredse med det. Pludselig ændrer ens prioriteringer sig, så det nu er vejfesten på lørdag der er ugens højdepunkt. Jeg kan ikke lide den tanke - men der er jo nogen der tilstræber det (her er min mor jo et fremragende eksempel) og det er sgu også i orden at man gerne vil det.

Tror I at man nogensinde vil sidde i sit parcelhus og tænke "var det virkelig alt livet har at byde på?" Det er et emne jeg bliver ved med at fundere over, måske fordi jeg selv ikke aner hvad jeg vil med mit liv - bare ikke dét. Måske er jeg også bare for ung og idealistisk, men jeg kunne egentlig godt tænke mig at vide om der er en dybere mening bag det hele.

Jeg synes det er forbandet svært at sætte ord på. Hvordan vil du gerne leve dit liv, hvis du helt selv må bestemme? Hvilket mål stræber du bevidst eller ubevidst efter?

6 kommentarer:

 1. Kloge ord! Kender alt for godt til det med at være bange for at blive fanget i "parcelhus-helvede" og jeg håber aldrig nogensinde at det sker for mig. Alligevel er det for mange mennesker et privilegie og en mulighed for stabilitet og det vil jeg ikke tage fra dem, men for min er ordene "kernefamilie", "vejfest" og "parcelhus" værre end bandeord...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber heller aldrig det sker for mig, men jeg tænker også at ens prioriteringer pludselig ændrer sig så man søger den her stabilitet. Jeg kan ikke selv spejle mig i det og jeg ved at man jo selv kan bestemme hvad man vil, men derfor er jeg stadig bange for at ende op med netop de ting.
   Jeg håber bare at folk er glade for den tilværelse de har valgt - og hvis du nogensinde ufrivilligt ender med et parcelhus, så må du jo ringe ;-)

   Slet
 2. Det er virkeligt godt skrevet. Og ja, det er jo i bund og grund det alle stræber efter. Og nu hvor du skriver det. Det lyder utroligt kedeligt. Jeg har nu tænkt mig at være ude i verdenen og opleve noget så tit jeg kan.
  Men folk er sikkert forskellige, for hvis jeg sad i et parcelhus resten af mit liv, jeg ville føle at der manglede noget i livet. :)

  http://mgmmarie.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også at jeg vil prioritere oplevelser frem for stabilitet fremover, men det er heldigvis op til en selv. Men jeg har det på samme måde, uden tvivl :-)

   Slet
 3. Vidste ikke lige hvor jeg skulle smide ønsket, så her kommer det (sorry for malplacering). Jeg tænkte om du på trods af vi knap og nap er i november, kunne komme med forslag til typiske julegave ønsker og/eller hvad du selv ønsker dig som en slags inspiration? Luksus problem, I know, men virkeligt frustrerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt i orden! Det er sgu godt at du skriver nu, for det kræver nok lidt tænkeboks - men jeg skal nok gøre et forsøg! Jeg er også mega dårlig til det med gaver...

   Slet